Skigebied Serfaus, Fiss en Ladis

aantal blauwe afdalingen in skigebied Serfaus, Fiss en Ladis kmaantal cabineliften in skigebiet Serfaus, Fiss en Ladis
aantal rode afdalingen in skigebied Serfaus, Fiss en Ladis kmaantal stoeltjesliften in skigebiet Serfaus, Fiss en Ladis
aantal zwarte afdalingen in skigebied Serfaus, Fiss en Ladis kmSerfaus, Fiss en Ladis

Serfaus Fiss Ladis - Skigebied

Vroeger hadden Fiss en Ladis al een gezamenlijk skigebied. Officieel was er geen aansluiting met Serfaus. Pas aan het einde van de vorige eeuw is het skigebied van Fiss en Ladis gekoppeld aan dat van Serfaus. Door deze aansluiting telt het totale skigebied van Serfaus, Fiss en Ladis inmiddels ruim 240 kilometer aan pistes. Het skigebied is sneeuwzeker. De sneeuwcondities zijn hier door de hoogte van ruim 2800 meter het hele seizoen perfect. Er is de afgelopen jaren veel geinvesteerd in het skigebied. Dat zie je terug aan de moderne liften. De stoeltjesliften hebben vrijwel allemaal verwarming en er zijn nauwelijks nog sleepliften in dit skigebied.

Groot, maar toch overzichtelijk

Ondanks dat het skigebied enorm groot en veelzijdig is. Heb je als wintersporter toch het gevoel dat dat het skigebied overzichtelijk is. Dat komt omdat er een aantal centrale plekken zijn in het skigebied je snel tussen de verschillende dorpen op en neer kunt skien of snowboarden.

een impressie van wintersport in skigebiet Fiss


De favoriete afdalingen van onze lezers

Via Facebook hebben we frequente bezoekers van het skigebiet Serfaus Fiss Ladis gevraagd naar hun favoriete piste. De meest favoriete pistes staan hieronder kort beschreven. Wil jezelf je favoriete piste met ons delen, dan kan dat natuurlijk op onze facebook pagina.

favoriete pistes Serfaus

  1. Masner
  2. Plansegg
  3. Kamikaze

favoriete pistes Fiss

  1. Frommes
  2. Waldabfahrt
  3. Zwolferabfahrt


Skigebied Fiss

Fiss heeft een indrukwekkend skigebied. Het begint lekker centraal en je kunt gelijk alle kanten op. De meeste pistes van Fiss liggen aan de zuidkant, maar er zijn ook pistes op het Noorden (de Nordseite) dat betekent dat je als je wilt je in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis de hele dag in de zon kunt skien. Met name op koude morgens is dit een fijn gegeven. Een aanrader is dan om 's morgens de Moseralmabfahrt te doen. Is het relatief warm, dan is het een aanrader om aan de Fisser Nordseit te gaan skien of boarden. Daar blijft de sneeuw veel langer goed doordat de zon er over heen schijnt. Als de sneeuw op de zuidhellingen wat zachter wordt, dan kan je met de Schonjochbahn, naar de hoogste top van het skigebied. Hiervandaan kun je ook op noordhellingen skien. Hierdoor zijn er altijd plaatsen waar je lekker kunt sporten.

Freeride Fiss Serfaus Ladis


Tips over het skigebied van Fiss

Fiss heeft een "skigebiet" dat echt rondom het dorp is heengebouwd. Je kunt hiervandaan eigenlijk wel drie of vier verschillende kanten op. Eenvoudige afdalingen vind je de kant op van Ladis. Deze afdalingen zijn blauw gemarkeerd en bestaan uit licht glooiende hellingen. Ook bovenaan de moseralm lift bevindt zich een sleeplift om te oefenen. Wil je wat harder skien of boarden, ga dan naar de pistes bij de Zwolferbahn. Hier vind je heerlijke brede pistes waar je lekker op kunt knallen. Doordat deze piste noordelijk gelegen is, is de sneeuw vaak wat beter hier. Dit komt omdat de zon er niet op, maar overheen schijnt. Een aanrader in het skigebied van Fiss is de Frommes abfahrt. Deze 14 kilometer lange afdaling was vroeger alleen voor de goede skiers (als skiroute), maar wordt tegenwoordig geprepareerd, waardoor iedere skier deze afdaling kan doen. Je kunt vanaf deze afdaling zowel naar Fiss als naar Ladis afdalen.

Sneeuwzeker Skigebied Fiss

Skigebied Serfaus

Het skigebied van Serfaus staat als erg kindvriendelijk bekend. Er is een uitgebreid kinderland daarin is zelfs een aparte skilift voor kinderen. Hier kom je in de winter veel Nederlandse gezinnen tegen. Dat betekent ook dat er heel veel Nederlandstalige skileraren zijn. Dit maakt het je kind makkelijk om op skiles te gaan.

Tips over het skigebied van Serfaus

Het skigebied van Serfaus is echter meer dan alleen maar geschikt voor kinderen. Ook voor gevorderde skiers zijn er leuke afdalingen te maken. Een aanrader is de Plansegg afdaling. Deze lange afdaling is heerlijk!

De bekend Masner afdaling is ook populair en dat is niet voor niets. De Masnerhutte, het bergrestaurant dat aan deze piste ligt heeft een hele gevarieerde menukaart.

Beginnende wintersporters kunnen hun meters maken rondom Komperdell. Hier liggen een aantal mooie blauwe afdalingen.Pisteplan van skigebied Serfaus Fiss Ladis

Hieronder stond het pisteplan van het skigebied Serfaus Fiss Ladis. Helaas heeft de lokale vvv ons verzocht deze hier niet te tonen.


Voor meer details kun je onze gedetailleerde beschrijvingen en tips bekijken:

Video impressie van skigebied Serfaus Fiss Ladis

Hieronder staat een video van de vvv van Serfaus Fiss Ladis. Hiermee krijg je een indruk van de gevarieerdheid en omvang er van. Veel plezier bij het kijken er naar!