Weer en sneeuwhoogte in Fiss

Voor een goede voorbereiding van de wintersport in Fiss, is het handig om van te voren goed de weersverwachting en sneeuwhoogte in de gaten te houden. Dat is deel van de voorpret en het helpt je bij het inpakken van je koffer of bagage. Leg je nou de zonnebrand bovenop? Of toch die extra dikke thermotrui? En je wil natuurlijk weten of er wel voldoende sneeuw ligt!Weersverwachting Fiss

Hieronder staat de weersverwachting de komende week van Fiss. Je kunt ook gelijk zien hoeveel sneeuwval en verse sneeuw er verwacht wordt.
Actuele sneeuwhoogte Fiss

Hieronder staat de actuele sneeuwhoogte in Fiss en de historische sneeuwhoogte in Fiss
sneeuwhoogte Fiss
De rode lijn in de grafiek is de actuele sneeuwhoogte in Fiss op de berg. De gele lijn is de actuele hoogte in het dal. De blauwe lijnen geven de sneeuwhoogtes in Fiss van vorig jaar weer.

Historische sneeuwhoogte Fiss

Natuurlijk wil je voordat je op vakantie gaat weten of er wel voldoende sneeuw ligt in Fiss. Historisch gezien is Fiss een sneeuwzekere bestemming. De afgelopen jaren is de sneeuwhoogte altijd voldoende geweest om tussen medio december en begin april goed te kunnen wintersporten. Natuurlijk zijn de sneeuwcondities in januari, februari normaliter het beste. Maar door de aanwezigheid van de noordhellingen in het skigebied van Fiss, kun je er ook prima in maart en begin april skien. Het skigebied is doorgaans geopend van begin december tot en met pasen.

De sneeuwhoogte is in Fiss in december vaak wat lager. Gemiddeld onder de 40 cm in het dal en 110 cm op de berg. In de loop van het seizoen stijgt de sneeuwhoogte. Door de hoge ligging van Fiss(ruim 1400 meter) en de aanwezigheid van sneeuwkanonnen in Fiss kan je echter vrijwel altijd alle afdalingen skien in Fiss.